• Grupa PINO
  • Prv.pl
  • Patrz.pl
  • Jpg.pl
  • Blogi.pl
  • Slajdzik.pl
  • Tujest.pl
  • Moblo.pl
  • Jak.pl
  • Logowanie
  • Rejestracja

Blog kulinarny

zapraszam cię w wspaniały świat pieczenia

Strony

  • Strona główna
  • Księga gości

babeczki leśny mech

Ze szpinaku odsączamy wodę. Miksujemy jajka z cukrem do uzyskania puszystej masy. Dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia, olej i miksujemy. Dodajemy szpinak i mieszamy łyżką. Ciasto przekłądamy do foremek na muffiny do 3/4 wysokości formy. Pieczemy 20 min. w temp. 180 stopni

Po upieczeniu czekamy aż babeczki wystygną. Śmietanę miksujemy z serkiem i cukrem waniliowym. Na sam koniec dodajemy białą czekoladę i mieszamy.

Z babeczek wydrążamy środek zostawiając 0,5 cm na brzegach. wkładamy masę śmietanowo-czekoladową i posypujemy pokruszonym ciastem, które zostało po wydrążeniu babeczek.

Składniki

Ciasto

szpinak mrożony

225 g

cukier

125 g

jajka

2 szt

olej

1/2 szklanki

mąka pszenna

1 szklanka

proszek do pieczenia

1 łyżeczka

Masa

śmietanka słodka

150 ml

serek mascarpone

250 g

cukier waniliowy

2 łyżeczki

biała czekolada

3 kostki

Dekoracja

granat                                                                                                                                              1 sztuka

26 listopada 2018   Dodaj komentarz
leśny mech  
Do tej pory nie pojawił się jeszcze żaden komentarz. Ale Ty możesz to zmienić ;)

Dodaj komentarz

Kaamiinskaaa | Blogi