babeczki leśny mech
Ze szpinaku odsączamy wodę. Miksujemy jajka z cukrem do uzyskania puszystej masy. Dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia, olej i miksujemy. Dodajemy szpinak i mieszamy łyżką. Ciasto przekłądamy do foremek na muffiny do 3/4 wysokości formy. Pieczemy 20 min. w temp. 180 stopni
Po upieczeniu czekamy aż babeczki wystygną. Śmietanę miksujemy z serkiem i cukrem waniliowym. Na sam koniec dodajemy białą czekoladę i mieszamy.
Z babeczek wydrążamy środek zostawiając 0,5 cm na brzegach. wkładamy masę śmietanowo-czekoladową i posypujemy pokruszonym ciastem, które zostało po wydrążeniu babeczek.
Składniki
Ciasto
szpinak mrożony
225 gcukier
125 gjajka
2 sztolej
1/2 szklankimąka pszenna
1 szklankaproszek do pieczenia
1 łyżeczkaMasa
śmietanka słodka
150 mlserek mascarpone
250 gcukier waniliowy
2 łyżeczkibiała czekolada
3 kostkiDekoracja
granat 1 sztuka
Dodaj komentarz